STORY#1: Frisco is born

Hier volgt het verhaal van Frisco. Het klinkt vergezocht… Maar het is de waarheid en niets anders dan de waarheid – dus daar gaat-ie.

Drie broers, Giel, Tjeu en Noud, en hun vriend Daan hangen rond op het strand. Ze pakken wat golven om hun surfskills te tonen. Oké, geen van hen zal binnenkort een surfwedstrijd winnen, maar ze hebben plezier en ze houden ervan om een paar golven te pakken.

Veel golven en biertjes later zijn ze uitgelaten. Van het een komt het ander en voordat je het weet verplaatsen ze van het strand naar de tattoostoel. Zoals dat soms gaat.

Tjeu – altijd vol briljante ideeën – besluit de dag te vereeuwigen door ‘Frisco’ op zijn binnenbeen te laten tatoeëren. Waarom, vraag je? Goede vraag. Dat vragen we ons allemaal af. Maar soms gebeuren er dingen in een opwelling die niet te verklaren zijn. Zo ook met Tjeu’s tattoo.

Maar alcohol, zeewater en zon doen zijn tattoo geen goed. ‘Frisco’ vervaagt al snel naar ‘Erisco’. Dus elke keer dat iemand Tjeu’s binnenbeen ziet – geen idee wanneer dat gebeurt – roepen ze ‘Wie is Erisco?’ Nou ja, tenminste heeft hij nog een blijvende herinnering aan die onvergetelijke dag aan zee.

Fast forward naar 2022. Goede vrienden Tom, Remco en Tjeu hangen rond in de A’dam Toren. Ze kletsen en bespreken ideeën voor een nieuw zakelijk avontuur. Tom is een ISO-certificeringsspecialist en Remco en Tjeu werken in juridische IT-consultancy. Ze hebben ondernemerschap in hun bloed en willen een bedrijf starten dat iets tastbaars, modieus en draagbaars verkoopt.

Wat is hun favoriete item? Ze zetten hun denkpetten op en dan realiseren ze het zich: petten. Dat is het: ‘We gaan in de pettenbusiness!’ Okay, guys, hold your horses. Er zijn zoveel bedrijven die petten verkopen. Wat maakt ons uniek? Ze denken even na en beseffen zich: ‘De stof!’ En welke zou dat zijn? ‘Ribfluweel met een moderne twist.’ So that’s settled.

En de naam? Een naam die het gevoel vastlegt als je je favoriete pet opzet. Ontspannen, zorgeloos en klaar om te gaan. Looking good, feeling good. Ze bedenken verschillende namen… Maar geen enkele is precies goed. Nu realiseren ze het zich. De naam was al in de kamer, vereeuwigd op Tjeu’s been. Frisco. It’s got to be Frisco.

Dus dat is de dag waarop Frisco werd geboren. Nu afwachten wat morgen zal brengen. Frisco is good to go.

Looking good?