STORY #6: interview met Noud Cox

Begin 2023 heeft Frisco haar entree gemaakt in het rustige en golvende heuvelland van Limburg. Wellicht dacht je niet zo snel eentje van Frisco tegen te komen hier, maar het zal je stiekem toch verbazen. In zowel Venlo als Roermond pendelt Noud Cox elke dag heen en weer op zijn blauwe Vanmoof naar de geduldige klanten en stamgasten die netjes op hem zitten te wachten. De fantasie klotst hem tegen de plinten aan en soms weet hij bij god niet hoe hij het beste zijn creativiteit naar buiten kan brengen.

In Venlo staat hij in de avonduurtjes vol jolijt klaar voor een praatje achter de bar bij café Grenswerk. Altijd het zwarte petje op van Frisco met een ringetje door de cap (dat hij vooral zelf heel erg leuk vindt). De dagen die Noud niet in Venlo spendeert, beleeft hij de overige uurtjes in Roermond bij The White Rabbit waar hij in de leer is als tatoeëerder . 

Wat is je eerste tattoo en wanneer heb je deze laten zetten?
“Mijn eerste tatoeage heb ik op een afterparty laten zetten bij het Mega Park in El Arenal Mallorca. I know – awkward. Toch wist ik altijd al dat ik veel tatoeages wilde hebben. In Mallorca koos ik voor een lightsaber die ik toevallig tegenkwam op een muur daar ergens. Uit liefde voor Star Wars heb ik deze laten zetten. Vanuit die  tatoeage volgde er snel meer.” 

Wat inspireerde je om te gaan tatoeëren?
“Ik merkte dat ik me steeds meer bezighield met het zoeken van informatie en stijlen in de tattooscene. Omdat ik al aardig wat tatoeages had, kreeg ik vaak de vraag: Tatoeëer je zelf ook? Op dat moment dacht ik bij mezelf, ‘Waarom niet?’ Laten we het eens proberen en zien waar het me brengt. Al snel realiseerde ik me dat ik niet meer terug wilde en ben ik vastbesloten om steeds meer te leren in dit vakgebied.”

Frisco shoot

Beschrijf je kledingstijl en wat betekent mode voor jou?
Het is voor mij meer een gevoel snap je. Ik beweeg min of  meer door de trends en hypes heen en bepaal instinctief of ik iets vet vind en of ik dat dan ook adopteer. Enkele sleutelwoorden die ik zelf vaker gebruik wanneer ik deze vraag krijg zijn: Tijdloos, kwaliteit en minimalistisch. Stijlen waar ik geen fan van ben zijn enkelsokjes, skinny jeans en van die agressieve branding. 

Welke levenslessen zou je delen met je 20-jarige zelf?
“Maak je niet druk. Kijk naar de wereld om je heen en blijf wakker.”

Looking good?